A konfliktusmenedzsment alapjai

A munkahely, mint a társadalom is, rendelkezik formális és informális szabályrendszerrel. Amikor megbomlik a kapcsolat a munkahelyi közösség tagjai között vagy nem egyértelműek a szabályok, alapvető konfliktusokat eredményez és árt a hatékony működésnek.

A formális szabályok kifejezésre jutnak a szabályzatokban, folyamatleírásokban, rendszerekben. Ezt egészíti ki informálisan a HR és a menedzsment terület különböző tevékenysége. Általános gond, ha a szabályzat létrehozói nem képviselik magukat a végrehajtás területén és mások informális módszerekkel gyakorolnak hatalmat.

A munkahely egy szervezet (struktúra), ami áll:

  •  szabályzatokból, folyamatokból, gyakorlatból;
  •  szerepkörökből, felelősségekből és el/beszámoltatási kötelezettségekből.

Ezek adják az alapját a termék vagy szolgálatás felépítésének, értékesítésének.

A munkaerő biztonság, identitás és figyelem iránti szükségletét aláássák a rosszul implementált szabályok. Az alkalmazottak elveszíthetik a bizalmukat önmagukban és a munkáltatóban, vezetőkben, ami sok vitát eredményez, megjelenik a munkahelyi bullying/mobbing is.

A viselkedést a tágabb szervezeti dinamika kontextusában kell elemezni. A munkahelyen az, hogy a felső vezetés és a HR nem tudja következetesen érvényesíteni a magatartáskezelés formális rendszereit, például a magatartási szabályzatot, a zaklatás elleni politikát és a fegyelmi eljárást, a társadalmi kohézió megbomlásához és a konfliktusok növekedéséhez, mélyüléséhez vezet.

Ezekben tud segíteni az alternatív konfliktuskezelés egy formája, a mediáció.

A munkahelyi mediáció egy speciális terület, mivel a konfliktusok alatt a szervezeti kérdések is megjelennek. A hatékony problémamegoldás figyelembe veszi a teljes környezetet, nemcsak a feleket, hogy feltárja a konfliktus forrását.

A konfliktusmenedzsment célja, hogy megértse a konfliktus természetét, célját, menedzselje a kezelés folyamatát és megoldja a konfliktusokat, mindamellett, hogy kreatív tevékenység, melynek alkalmazása segítheti a társadalmat, az egyént, a vállalkozásokat, az üzleti életet.

A folytatásban a bizalmi egyenletről fogunk írni.