You are currently viewing Maslow-piramis a cégeknél: Első szint

Maslow-piramis a cégeknél: Első szint

Az első szint a Maslow-piramis alapvető szükségletekre fókuszál, például élelemre, vízre, pihenésre és biztonságra. A cégek életciklusa során az első szakasz általában a kezdeti fázis, amikor a vállalkozások az alapokra helyezik az alapvető üzleti infrastruktúrát.

Az első szinten felmerülő kihívások között szerepelhet az anyagi biztonság hiánya, a pénzügyi források beszerzése, az első vásárlók megszerzése, az üzleti folyamatok és az ügyfélkiszolgálás kialakítása.

A megoldások között szerepelhet a költségvetési tervezés és az üzleti terv kidolgozása, a szükséges pénzügyi források felkutatása, a hatékony piacra lépési stratégia kialakítása, a munkafolyamatok kialakítása, az ügyfélszolgálat kiépítése és az ügyfélélmény folyamatos javítása.

Az első szinten fontos, hogy a vállalkozások fenntartható üzleti modellt alakítsanak ki, amely a pénzügyi biztonságot és az ügyfelek elégedettségét egyaránt szolgálja. Az erős alapok megteremtése segít a cégeknek a további növekedés és fejlődés felé vezető úton.

Ezek a problémák bármikor, bármilyen cégnél jelentkezhetnek, ilyenkor pedig maga a cég kerül veszélybe és hiába teljesül esetleg minden más, magasabb szint a piramisból, azokat nem fogjuk tudni értékelni. A vezetőség és a beosztottak is érezni fogják, hogy gond van, hiába lett új csocsó asztal, a lét került veszélybe. Az ilyen szintű gondokat nagyon nehéz elpalástolni, főleg hosszabb ideig. Ha nem szeretnénk, hogy meginogjon a befektetők és az alkalmazottak bizalma is, jobban tesszük, ha beismerjük és kész akciótervvel állunk elő. Egy jó terv mindenkit megnyugtat.