You are currently viewing Maslow-piramis a cégeknél: Második szint

Maslow-piramis a cégeknél: Második szint

A Maslow-piramis második szintje a biztonság szükségleteit jelöli, amelyek magukban foglalják a fizikai biztonságot, az anyagi stabilitást, a munkahelyi biztonságot és az egészségügyi biztonságot. A biztonság szükségletei akkor elérik a prioritást, ha az egyén megbirkózik a fizikai szükségleteivel.

Az embereknek szükségük van az életükben való stabilitásra, ezért ez a fajta biztonsági szükséglet rendkívül fontos az életben. A mindennapi kihívások közé tartozik a munkahelyi bizonytalanság, a pénzügyi problémák, az egészségügyi problémák és a fizikai biztonság hiánya. Ezek az aggodalmak gyakran nagy stresszt okoznak, ami negatívan befolyásolja az egyén életminőségét, még ha a magasabb szintű igényeket ki is tudjuk elégíteni.

A vállalkozások életciklusának harmadik szakasza leköveti az emberi szükségleteket. Miután megküzdöttünk az életben maradásért, az aznapi betevőért, ideje a stabilitás irányába tekinteni. A biztonság megteremtése hosszú távon a vállalkozás számára kulcsfontosságú a sikeres és fenntartható üzleti működés szempontjából. Nehéz általánosan leírni, hogy egy cég számára mi hozhatja el a stabilitást, hiszen minden termék esetében ez más, az egyik legnagyobb kihívás pont a piac igényeinek felmérése és az azokra adott megfelelő reakció.

Általánosságban elmondható, hogy talán legfontosabb, hogy előre tervezzünk, számos forgatókönyvre felkészüljünk, készüljünk a váratlan helyzetekre, de jól be kell osztanunk a tartalékainkat, ha pedig van rá lehetőségünk, bővülnünk kell.

Persze ezt csak úgy tudjuk megtenni, ha okosan felépítjük azokat a tartalékokat. Amennyiben extra forráshoz jutunk, az nem jelenti azt, hogy egyből, mindent, kényszeresen el is kell költenünk. A tartalékaink egy részét mindig tároljuk likvid formában.

Következő tipp, hogy mindig adjunk minőséget. A piac teli van rossz minőségű szolgáltatásokkal vagy olyanokkal, amiket nem a közönség igényei szerint alakítottak ki. Általános hiba, hogy a termékhez keresnek közönséget és nem fordítva. A terméket mindig úgy kell alakítani, hogy azt pontosan tudjuk, hogy kiknek szánjuk és nekik milyen igényeik vannak. A folyamat végét is rendszeresen szeretik egy fejlesztésben lecsapni, a terméket nem tesztelik, így próbálnak spórolni.

Ez azért is fontos, mert nagyon könnyen belefuthatunk jogi és egyéb szabályozásokba, amiről nem is tudtunk. A vállalkozásnak könnyen véget vethet egy kellemetlen hívás valamelyik hatóságtól, hogy valamiért törvénybe ütközünk.

Ismétlésként a sorozat előző része itt található:
Maslow-piramis a cégeknél: első szint